Akademija budućnosti!

Dva asa iz Posavine: Dario Damjanović i Dario Purić, koji su napravili i Internacionalne karijere, a obadvojica počela u Modriči, utemeljivači su fudbalske akademije koja će se, a kako drugačije, zvati Fudbalska akademija “AOF Modriča”.
Otuda što su obadvojica bili direktni akteri nezaboravnog finala Kupa BiH kada je klub iz grada nadaleko čuvenog ulja, u rulet seriji, savladao banjalučki Borac i osvojio najvrjedniji trofej u svojoj istoriji.
Bez obzira što je danas FK Modriča daleko od te slave, što prolazi kroz krizu prestrojavanja i brojnih reformi u organizaciji kluba, podneblje Modriče bilo je i ostalo baza mladih i darovitih fudbalera. Uz spomenutu dvojku ovde su ponikli i fudbalski stasali Rade Radulović, Goran Peleš, Slavko Cvijić, Nikola Nikić, Zijad Salkić, Džemaludin Djedović, Mato Stanić…
Akademiju će voditi treneri sa najvišim fudbalskim zvanjima i licencama UEF-a, što u startu garantuje stručan i temeljan rad. Akademija će egzistirati na Gradskom stadionu “Dr Milan Jelić”, gdje postoje sjajni uslovi koji će pružiti sve mogućnosti za izuzetno kvalitetan stručno-pedagoški rad.
Pogotovo što su Dario Damjanović i Dario Purić već stekli visoka fudbalska znanja, neophodne licence, jedan od njih je i profesor fizičke kulture i sporta.
Dario Damjanović je igrao za Radnički Obrenovac, Šamački Borac, Modriču, splitski Hajduk, rusku Luč-Energiju, Kajzerslautern, zenički Čelik, Novi Pazar, Jagodinu, Pegasus, OFK Beograd, gradačačku Zvijezdu i reprezentaciju BiH.
Dario Purić nastupao je za Modriču Maxima, OFK Beograd, zenički Čelik, Slovan Liberec, užičku Slobodu, Sarajevo, Slaviju iz istočnog sarajeva, derventski Tekstilac, Orašje, gradačačku Zvijezdu i reprezentaciju BiH.
Osnovna zadaća utemeljivača akademije, po njihovim riječima, biće da svi mladi, prije svega, kroz fudbalsku obuku stasavaju i izrastaju u zdrave ličnosti, da im sport bude svojevrsna filozofija života koja ne trpi i ne prihvata ni jedan porok, a sve to zajedno znači da će pod okriljem fudbalske akademije “AOF Modriča” stasavati zdrava mladost.
Spremna za sve životne izazove!
Oni najtalentovaniji imaće pred sobom otvorene sve fudbalske i sportske puteve.
Srećno svima…

Podijeli: